Snelstartgids voor preventiemedewerkers

  Tool

Preventiemedewerkers houden zich bezig met veilig en gezond werken in hun organisatie. Maar wat zijn precies hun taken? En hoe begin je? De Snelstartgids voor preventiemedewerkers, ontwikkeld door TNO, geeft antwoord op deze vragen, met praktische tips, checklists en verwijzingen naar handige websites en tools.

Preventiemedewerkers zijn niet verplicht om een opleiding te volgen en vervullen deze rol meestal naast hun normale functie, vergelijkbaar met een BHV’er (die wél verplicht een opleiding volgt). Niet zo vreemd dus dat veel preventiemedewerkers niet goed weten waar ze moeten beginnen, wat hun taken precies zijn en waar ze terecht kunnen.

Stappenplan

Er is veel informatie beschikbaar: in de Snelstartgids voor preventiemedewerkers is deze informatie samengebracht. De preventiemedewerker wordt stapsgewijs geholpen bij het invullen van de rol en het uitvoeren van de taken. Voor de uitzendbranche is een versie gemaakt met directe links naar tools voor de uitzendbranche.

De Snelstartgids werkt als een stappenplan: zijn er bepaalde onderdelen al geregeld of niet van toepassing? Dan kunnen die worden overgeslagen. Via de links naar de verschillende, gerenommeerde bronnen kan verdere verdieping worden gezocht.

Download hier de Snelstartgids voor preventiemedewerkers