Kijk op veilig werken in de land- en tuinbouw

  Tool

Werken in de land- en tuinbouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Cijfers en onderzoek laten zien dat er jaarlijks nog steeds veel ongelukken gebeuren. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Herken veiligheidsrisico’s in de land- en tuinbouw

Herken je op je werk een onveilige situatie? Meld dit dan bij je direct leidinggevende.

Herken jij de risico’s die werken in de land- en tuinbouw met zich meebrengt? Met de online game Jouw werk, jouw veiligheid test je of je de onveilige situaties herkent. Bij het antwoord krijg je handige tips om veilig te werken. Je kunt de voorbeelden van onveilige situaties in de land- en tuinbouw ook downloaden als poster. 

Klik op de poster om hem te downloaden

Posters ook in Engels en Pools

Download de Engelse poster Kijk op veilig werken in de land- en tuinbouw

Download de Poolse poster Kijk op veilig werken in de land- en tuinbouw

Vragen over veilig werken in de land- en tuinbouw?

Wil je meer weten over veilig werken in de land- en tuinbouw? Op de website van Stigas vind je nog veel meer specifieke informatie. De Stigas Servicedesk geeft antwoord op vragen over veilig werken in de land- en tuinbouw.

Voorlichting met arbochecklists

Van het uitzendbureau en het bedrijf waar je gaat werken krijg je voorlichting over veiligheid op je nieuwe werkplek. Misschien wel met één van de arbochecklists. Er is ook een arbochecklist voor de land- en tuinbouw.