Bedrijfshulpverlening: e-cursus en praktijkdag

  Tool

In elke onderneming horen getrainde bedrijfshulpverleners (BHV’ers) aanwezig te zijn: collega’s die weten hoe ze moeten handelen bij incidenten en ongevallen. Van het blussen van een beginnende brand tot het ontruimen van het pand, van een wond verbinden tot reanimeren en tot het bijstaan van bijvoorbeeld een collega in shock. Stichting Arboflexbranche (STAF) geeft uitzendorganisaties handvatten om BHV zelf te organiseren en biedt daarnaast gratis de e-cursus Bedrijfshulpverlening (BHV) en een praktijktraining met korting.

Basistheorie via e-learning

Met behulp van e-learning leer je wat BHV is en hoe je het kunt inzetten. De cursus behandelt de theorie van levensreddend handelen, brand, communicatie en ontruiming: de BHV-basisvaardigheden. De interactieve opzet – met veel foto’s en filmpjes – versterkt de lesstof, maakt de onderwerpen toegankelijk en zorgt dat de kennis langer blijft hangen. De eindtoets bevat 40 vragen. Als je er 32 goed beantwoord, rond je de cursus met succes af. Medewerkers van vestigingen kunnen met deze cursus snel de vereiste basiskennis opdoen.

Aanmelden cursisten

Uitzendorganisaties die afdragen aan het Sociaal Fonds voor de Uitzendsector (SFU) kunnen gratis gebruik maken van deze e-cursus. Om je aan te melden voor de cursus gebruik je het aanmeldformulier. Uitzendorganisaties die meerdere medewerkers willen aanmelden kunnen hiervoor een eigen beheermodule aanvragen. Na aanmelding heeft elke cursist 3 maanden de tijd om kennis op te doen en de eindtoets te maken.

Meld je aan voor de e-cursus BHV van STAF

BHV in de praktijk 

Een volledig opgeleide BHV-er heeft ook een praktijkopleiding nodig. Met behulp van deze e-cursus bereid je je hierop optimaal voor. Je kunt zelf een praktijkopleiding zoeken maar als je de e-cursus succesvol hebt afgerond, kun je met korting een praktijkdag volgen bij Crisicom.

Bekijk hier de informatie over deze praktijkdag.

Arbocatalogus: handvatten en tools

In de Arbocatalogus Uitzendbranche vind je handvatten om bedrijfshulpverlening (BHV) op maat in te richten. We gaan daarbij uit van “maatlocaties” die gebaseerd zijn op het aantal medewerkers per uitzendvestiging of op het hoofdkantoor. We beschrijven wat per maatlocatie minimaal geregeld moet zijn inclusief het aantal medewerkers met BHV-taken. In de Toolbox BHV vind je voorbeelden zoals een checklist, instructies, een ontruimingsplan en –oefening.