Gezond en veilig werken op het uitzendbureau

  Thema

Werken op een uitzendbureau is veelzijdig. Als geen ander weet de uitzendsector hoe je vraag en aanbod op de arbeidsmarkt optimaal kunt matchen en hoe je ervoor zorgt dat mensen snel kunnen worden doorgeleid naar (ander) werk. Ongeveer 80% van de werknemers binnen de branche werkt op een vestiging. Zo’n 60% van de werknemers werkt als intercedent / consulent en krijgt te maken met de veiligheid van uitzendkrachten bij de inlener. Een uitdagende en vaak drukke baan. Daarom is het belangrijk dat er, ook op het uitzendbureau, oog is voor goede arbeidsomstandigheden. Als de arbeidsomstandigheden in orde zijn, kan iedereen in de organisatie zijn werk goed en met plezier doen.

Risico's bewust vermijden

Werkgevers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor een veilige en gezonde werkomgeving. Om dat te bereiken moet je weten met welke risico’s op de werkplek je te maken kunt krijgen. Je wilt voorkomen dat die risico’s ervoor zorgen dat iemand uitvalt. De meest voorkomende risico’s binnen de branche die kunnen leiden tot werkplek gerelateerde uitval (verzuim) zijn:

  • Psychosociale arbeidsbelasting, bijvoorbeeld door werkdruk of agressie en geweld.
  • Beeldschermwerk.
  • Blootstelling aan schadelijke stoffen (denk aan printerinkt of aan werkbezoeken in bijvoorbeeld de chemie of op een laboratorium)

Deze risico’s kunnen leiden tot verzuim door bijvoorbeeld burn-out, klachten aan luchtwegen en klachten van arm, nek en schouder (KANS). Dat leidt niet alleen tot meer kosten, maar kan ook effect hebben op het werk van collega’s.

Wat kun je doen om verzuim te voorkomen?

Wat kun je doen binnen het bedrijf om uitval te voorkomen? Denk bijvoorbeeld aan:

 Wat staat er in de wet?

Werkgevers hebben een zorgplicht voor de veiligheid en de gezondheid van werknemers. Dit is opgenomen in wetgeving. Werknemers werken actief mee om die zorgplicht te realiseren. De belangrijkste informatie over de wettelijke verplichtingen, brancherisico’s en praktische oplossingen zijn opgenomen in de branche RI&E en de Arbocatalogus.