Duurzame Inzetbaarheid op een veranderende arbeidsmarkt

  Thema

Duurzame Inzetbaarheid is een thema dat bij veel organisaties speelt voor zowel vast als flexibel personeel. Maar wat is het nou eigenlijk precies? En wat kun je er mee als uitzendbureau? Je vindt deze informatie, tools, voorbeelden en handige doorlinks op deze pagina.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Arbeid en de arbeidsmarkt veranderen. Dit betekent in de praktijk dat we een leven lang veilig en gezond moeten werken én in ontwikkeling moeten blijven om tot ons 67 inzetbaar te blijven. Duurzame inzetbaarheid gaat om het bereiken en behouden van een vitale organisatie met vitale medewerkers, nu en in de toekomst.

Lees hier hoe Volandis duurzame inzetbaarheid in de praktijk brengt

Lees hier meer over investeren in flexwerkers (case Achmea)

Vitale medewerkers

Een vitale medewerker is competent, gemotiveerd en gezond. Voor iedereen zou het mogelijk moeten zijn om tot aan het pensioen vitaal te werken, of je nu in vaste dienst bent of flexibele contractvormen hebt. Onderstaande vier pijlers vormen de basis van duurzame inzetbaarheid en gelden zowel voor vaste medewerkers als voor uitzendkrachten:

  1. Cultuur (= visie, zingeving, stijl van leidinggeven etc.)
  2. Gezondheid (= welzijn, fysieke en mentale capaciteit, motivatie en tevredenheid)
  3. Werksituatie (= arbeidsomstandigheden, voorwaarden, verhoudingen en inhoud)
  4. Loopbaan (= competenties, ontwikkeling en opleiding)

De uitzendbranche en duurzame inzetbaarheid?

Als uitzendbureau wil je je opdrachtgevers van voldoende en goede uitzendkrachten kunnen voorzien. Om de concurrentiepositie in de flexibele markt te versterken wil je de toegevoegde waarde naar de opdrachtgever vergroten door ook te zorgen dat de kwaliteit en productiviteit van deze krachten beter wordt. Investeren in duurzame inzetbaarheid draagt hier aantoonbaar aan bij.

Bekijk hier veelgestelde vragen over duurzame inzetbaarheid in de uitzendbranche

In dialoog over duurzame inzetbaarheid

Het Duurzaam Flex Kompas van STAF helpt je de dialoog aan te gaan én direct concrete afspraken te maken met inleners en uitzendkrachten. Denk hierbij aan afspraken die leiden tot een HR beleid waarin de flexkracht is opgenomen. Het uitzendbureau kan met haar kennis van de arbeidsmarkt de organisatie adviseren bij de personele invulling.

Het Duurzaam Flex Kompas