Over STAF

Zo breed als de werkzaamheden in de uitzendbranche zijn, zo breed zijn de arbeidsrisico’s. Veilig en gezond werken moet vanzelfsprekend zijn voor uitzendkrachten en vaste medewerkers bij een uitzendorganisatie. Al vanaf hun eerste baan. Stichting Arbo Flexbranche (STAF) maakt zich sterk voor veilig en gezond werken in de uitzendbranche, zowel voor uitzendkrachten als vaste medewerkers bij uitzendorganisaties.

Voor wie is STAF bedoeld?

Of je nu uitzendkracht, intercedent, HR-manager, preventiemedewerker bij een uitzendorganisatie of een inlener bent: STAF kan veel voor je betekenen. Op deze website vind je duidelijke informatie, actualiteiten en hulpmiddelen die veilig en gezond werken in de uitzendbranche bevorderen.

Veilig en gezond werken

Zowel voor uitzendkrachten als vast personeel zet STAF de kennis, middelen en het netwerk in om arbo-, verzuim- en re-integratiebeleid goed vorm te geven. De missie van STAF is arbeidsomstandigheden in de sector blijvend te verbeteren.

Doelstellingen STAF

De stichting, opgericht in 2007, is een onafhankelijke organisatie. STAF is een initiatief van sociale partners in de uitzendbranche.

De stichting heeft ten doel: Het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, het verlagen van ziekteverzuim en het vergroten van de re-integratiemogelijkheden in de uitzendbranche. Dit doen we onder andere door:

  • het verzamelen en verspreiden van kennis over arbeidsomstandigheden, preventie, verzuim en re-integratie;
  • voorlichting en communicatie;
  • het geven van advies en informatie aan uitzendorganisaties, werknemers, sociale partners en overheid.

Lees hier de statuten van STAF

Meer over ons:

Bestuurssamenstelling

Samenwerking en partners

Spread the word!

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven