‘Schokkend aantal’ bedrijven zonder RI&E

  In de media   |   13-09-2017

Schokkend aantal bedrijven zonder RI&E

De controle op riskante situaties op de werkvloer staat onder druk. Mark Kuipers, hoogste baas van de Inspectie SZW, vindt het “schokkend” dat veel bedrijven niet beschikken over de wettelijk verplichte RI&E. Hij benadrukt de eigen verantwoordelijkheid die bedrijven hebben voor veilig en gezond werken.

De Inspectie SZW constateert een onrustbarend stijgende lijn in het aantal arbeidsongevallen. Inspecteur-generaal Marc Kuipers spreekt bij de bedrijven zonder RI&E van een “trend die gekeerd moet worden.”

Kuipers, de hoogst verantwoordelijke bij de Inspectie SZW, maakt zich zorgen over oorzaak en gevolg van de stijging van het aantal arbeidsongevallen. Van de bedrijven in Nederland beschikt 30-50 procent niet over een wettelijk verplichte risico-inventarisatie en evaluatie, de RI&E. Kuipers spreekt van een schokkend aantal bedrijven zonder RI&E. “Dat betekent dat bedrijven de eigen verantwoordelijkheid onvoldoende invullen. Ze moeten daarmee aan de slag,” vindt de inspecteur-generaal.

Lees het volledige artikel op Arbo-Online

Ook voor de uitzendbranche is er een erkend RI&E tool. Kijk naar de pagina's over het online RI&E voor de uitzendbranche op onze site.