Met een paar muisklikken naar de juiste arbo-oplossing

  Nieuws   |   04-01-2018

Op zoek naar een voorbeeld gedragscode? Wil je meer weten over preventie? Mijn collega is zwanger, waar moet ik op letten tijdens het werk? De antwoorden en meer vind je in de arbocatalogus voor vaste medewerkers. De catalogus helpt je op weg met de onderwerpen werkdruk, agressie, BHV en zwangerschap. En – goed om te weten – meer dan 25 oplossingen uit de catalogus zijn overgenomen in de landelijke catalogus voor PSA (psychosociale arbeidsbelasting). Welke antwoorden je als uitzendorganisatie ook op je arbo-vragen zoekt, je vindt ze vanaf nu met een paar muisklikken onder één dak.

Meer dan 100 oplossingen

De verhuizing van de arbocatalogus maakt de STAF-website compleet. Naast de uitgebreide informatie voor uitzendkrachten en opdrachtgevers vind je op de website nu ook meer dan 100 oplossingen, tips, checklists, protocollen en voorbeelden voor vaste medemedewerkers! Je kunt nu voor al je vragen terecht op één site. Voordeel: geen drempels, maar snel en eenvoudig àlle informatie gerangschikt op onderwerp. En door de zoekfuncties en filters kun je nog specifieker de informatie opvragen die jij nodig hebt. Neem snel een kijkje.

Groen = arbocatalogus

Op de website van STAF is in één oogopslag duidelijk wat onderdeel is van de arbocatalogus en wat niet: alles wat groen is, valt onder de arbocatalogus. Ook het icoon (boekje) voor de arbocatalogus is altijd zichtbaar bij artikelen uit de arbocatalogus, zowel bij de zoekresultaten als op de pagina zelf.

Zoeken in de arbocatalogus

De uitgebreide zoekfunctionaliteit in de website zorgt ervoor dat de arbocatalogus makkelijker doorzoekbaar is. Ga vanaf de tab ‘Arbocatalogus’ direct naar een van de hoofdpagina’s over Werkdruk en werkstress, Agressie en geweld, Bedrijfshulpverlening (BHV) of Zwangerschap en werk en gebruik de verwijzingen naar gerelateerde pagina’s. Of geef een specifieke zoekterm op in het zoekvenster en gebruik de bekende zoekfilters om je resultaten te verfijnen. Meer uitleg aan de hand van een voorbeeld vind je op de pagina Oplossingen zoeken.

Zoeken in de website van STAF

De resultaten uit de arbocatalogus zijn toegevoegd aan de website van STAF. Zoek je vanuit “Thema’s & Tools” dan vind je zowel resultaten uit de website van STAF als de resultaten uit de arbocatalogus. Je herkent artikelen uit de arbocatalogus aan de groene kleur en het icoon voor de arbocatalogus. Zo heb je alle informatie over een bepaald onderwerp in één overzicht bij elkaar. Gebruik de filters om je zoekresultaten te verfijnen, bijvoorbeeld als je alleen resultaten uit de arbocatalogus wilt zien.

Verwijder de oude catalogus uit je favorieten!

Door de verhuizing van de arbocatalogus verwijst de 'oude' website arbocatalogus-uitzendbranche.nl nu door naar de homepage van arboflexbranche.nl. Wanneer je nog pagina’s uit de oude site in je browser had opgeslagen kom je automatisch op de nieuwe homepage terecht. Gebruik de zoekfunctie om jouw oplossing terug te vinden!

Laat ons weten wat je vindt!

Met het integreren van de arbocatalogus in de STAF-website willen we alle informatie voor uitzendkrachten, opdrachtgevers én medewerkers in de uitzendbranche bij elkaar brengen en makkelijk toegankelijk maken. Heb je opmerkingen of suggesties om dit verder te verbeteren? Dan horen we dat natuurlijk graag, want met jouw input kunnen we de website nog verder verbeteren. Je kunt je opmerkingen en suggesties mailen via het contactformulier. Alvast bedankt!

 

Zie ook