Met een paar muisklikken naar de juiste arbo-oplossing

  Nieuws   |   26-04-2018

Op zoek naar een voorbeeld gedragscode? Wil je meer weten over preventie? "Mijn collega is zwanger, waar moet ik op letten tijdens het werk"? De antwoorden en meer vind je in de arbocatalogus voor vaste medewerkers. De catalogus helpt je op weg met de onderwerpen werkdruk, agressie, BHV en zwangerschap. En – goed om te weten – meer dan 25 oplossingen uit de catalogus zijn overgenomen in de landelijke catalogus voor PSA (psychosociale arbeidsbelasting). Welke antwoorden je als uitzendorganisatie ook op je arbo-vragen zoekt, je vindt ze met een paar muisklikken onder één dak.

Meer dan 100 oplossingen

Je vindt de arbocatalogus op de STAF-website. Naast de uitgebreide informatie voor uitzendkrachten en opdrachtgevers vind je op de website meer dan 100 oplossingen, tips, checklists, protocollen en voorbeelden voor vaste medewerkers! Je kunt voor al je vragen terecht op één site. Voordeel: geen drempels, maar snel en eenvoudig àlle informatie gerangschikt op onderwerp. En door de zoekfuncties en filters kun je nog specifieker de informatie opvragen die jij nodig hebt. Neem snel een kijkje.

Groen = arbocatalogus

Op de website van STAF is in één oogopslag duidelijk wat onderdeel is van de arbocatalogus en wat niet: alles wat groen is, valt onder de arbocatalogus. Ook het icoon (boekje) voor de arbocatalogus is altijd zichtbaar bij artikelen uit de arbocatalogus, zowel bij de zoekresultaten als op de pagina zelf.

Zoeken in de arbocatalogus

De uitgebreide zoekfunctionaliteit in de website zorgt ervoor dat de arbocatalogus makkelijk doorzoekbaar is. Ga vanaf de tab ‘Arbocatalogus’ direct naar een van de hoofdpagina’s over Werkdruk en werkstress, Agressie en geweld, Bedrijfshulpverlening (BHV) of Zwangerschap en werk en gebruik de verwijzingen naar gerelateerde pagina’s. Of geef een specifieke zoekterm op in het zoekvenster en gebruik de bekende zoekfilters om je resultaten te verfijnen. Meer uitleg, aan de hand van een voorbeeld, vind je op de pagina Oplossingen zoeken.

Zoeken in de website van STAF

De resultaten uit de arbocatalogus zijn beschikbaar op website van STAF. Zoek je vanuit “Thema’s & Tools” dan vind je zowel resultaten uit de website van STAF als de resultaten uit de arbocatalogus. Je herkent artikelen uit de arbocatalogus aan de groene kleur en het icoon voor de arbocatalogus. Zo heb je alle informatie over een bepaald onderwerp in één overzicht bij elkaar. Gebruik de filters om je zoekresultaten te verfijnen, bijvoorbeeld als je alleen resultaten uit de arbocatalogus wilt zien.

Laat ons weten wat je vindt!

Door de  arbocatalogus in de STAF-website te integreren willen we alle informatie voor uitzendkrachten, opdrachtgevers én medewerkers in de uitzendbranche bij elkaar brengen en makkelijk toegankelijk maken. Heb je opmerkingen of suggesties om dit verder te verbeteren? Dan horen we dat natuurlijk graag, want met jouw input kunnen we de website nog verder verbeteren. Je kunt je opmerkingen en suggesties mailen via het contactformulier. Alvast bedankt!