Voorlichting: weet waar je aan begint

  Cijfers en Onderzoek

Als je bij een nieuwe werkgever aan de slag gaat, is het belangrijk dat je goed wordt voorgelicht over risico’s in het werk. Uit onderzoek blijkt dat:

  • Uitzendkrachten die goed zijn voorgelicht en ingewerkt ook weten wat ze moeten doen om onveilige situaties te voorkomen.
  • Goede voorlichting ervoor zorgt dat je weet wat je moet doen bij ongevallen en calamiteiten.
  • Uitzendkrachten die zijn voorgelicht iets minder vaak betrokken zijn bij een ongeval dan uitzendkrachten die niet zijn voorgelicht.
  • Uitzendkrachten die niet zijn ingewerkt, vaker betrokken zijn bij een ongeval dan uitzendkrachten die wel zijn ingewerkt.
  • Vrijwel alle uitzendkrachten het belangrijk vinden dat ze worden voorgelicht en ingewerkt.
  • Uitzendkrachten het prettig vinden om ook tijdens het werk nog te worden geïnformeerd over risico’s en te horen of ze veilig werken. Er wordt tevens gezegd dat dit ervoor zorgt dat je scherp blijft.

Vragen? Stel ze!

Heb je het gevoel dat je niet goed weet wat je te wachten staat bij je nieuwe werkgever? Stel je vragen dan aan je contactpersoon bij het uitzendbureau. Zij zijn goed op de hoogte van de werkzaamheden die je gaat uitvoeren en de eventuele risico's.

Als je start bij een nieuw bedrijf hoor je ingewerkt te worden. Is er iets onduidelijk? Vraag het dan. De persoon die je inwerkt vindt dingen misschien heel logisch en vergeet ze daarom uit te leggen. Bij twijfel altijd vragen! Het gaat om je eigen gezondheid!

 

Toename ongevallen in minder risicovolle sectoren

De meeste ongevallen met uitzendkrachten vinden nog steeds plaats in de bouw, landbouw en horeca. Maar ook in de overige sectoren, die over het algemeen minder risicovol zijn, raken uitzendkrachten steeds vaker betrokken bij een ongeval (van 3% in 2013 naar 13% in 2015). Zorg dus altijd dat je op de hoogte bent voor de risico’s en blijf opletten.

 Tip

Ben jij werkzaam in zo’n sector? Onderschat de risico’s dan niet. Denk vooral aan risico’s zoals:

Vraag of er specifieke zaken zijn waar je op kunt letten!

Deel je ervaring

Wat is jouw ervaring met voorlichting via het uitzendbureau, voorlichting door je werkgever en inwerken? Laat het weten via Twitter of in de groep van Stichting Arbo Flexbranche op LinkedIn!