Zwangerschap en werken in een team

  Arbocatalogus
soort:
oplossing
onderwerp:
zwangerschap
doelgroep:
werkgever + werknemer
aard:
genezen + voorkomen
invoeringstijd:
n.v.t.
rendement:
n.v.t.
bedrijfsgrootte:
grote + kleine bedrijven

Als je samenwerkt in een team, moeten ook de collega's worden geïnformeerd over afspraken die zijn gemaakt over aanpassingen in het werk.

Informeer de collega’s

Voor een goed functionerend team is het belangrijk dat de collega’s weten en begrijpen welke aanpassingen worden gedaan in het werk of de werktijden van hun zwangere collega. Dit raakt immers ook hun werk en het is belangrijk te voorkomen dat collega’s overbelast raken. Betrek collega’s daarom bij het zoeken naar oplossingen.

Regel vervanging

Het is belangrijk om bij uitval tijdig vervanging te regelen, niet alleen tijdens zwangerschap. Weten dat vervanging geregeld is, zorgt voor meer rust op de werkvloer. Het helpt overbelasting van collega’s te voorkomen en de continuïteit naar de klant toe te garanderen. Werk bijvoorbeeld met een pool van vaste vervangers. Zij kennen het reilen en zeilen van de vestiging/afdeling, dus zij kunnen meteen op de rijdende trein instappen.

Pas de targets aan

Teamtargets geven meer regelruimte dan individuele targets, zeker bij uitval en als vervanging goed is geregeld. Wanneer dit laatste niet het geval is, kan de teamtarget een extra hoge druk op de achtergebleven collega’s leggen. Denk daarom ook aan het aanpassen van targets bij zwangerschap binnen het team. Bekijk ook eens de oplossing Productienormen aanpassen.

Pas de arbeidsvoorwaarden aan

Bepaal binnen de onderneming of aanpassingen in het takenpakket en de werklocatie tijdens de zwangerschap consequenties hebben voor de (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Ook wanneer ouderschapsverlof wordt opgenomen kunnen consequenties doorwerken. Voorbeelden zijn minder reiskosten, of het uitlenen van de leaseauto wanneer de werkneemster minder reist vanwege een andere werklocatie of thuiswerk. De leidinggevende en de zwangere werkneemster bespreken samen eventuele consequenties voordat een maatregel ingaat. Bekijk ook eens de oplossing Arbeidsvoorwaarden flexibiliseren.