Stresstrainingen

  Arbocatalogus
soort:
oplossing
onderwerp:
werkdruk
doelgroep:
werknemer
aard:
genezen + voorkomen
invoeringstijd:
jaar
rendement:
hoog
bedrijfsgrootte:
grote + kleine bedrijven

Als je last hebt van werkstress, en de oorzaak is dat bepaalde vaardigheden bij jou minder ontwikkeld zijn, dan kan een training zinvol zijn.

Training timemanagement

Maak afspraken met je leidinggevende, een coach of buddy.

Ben je vooral gestrest doordat je weinig geordend bent, dan kan een training timemanagement je leren om zo effectief en efficiënt mogelijk om te gaan met je tijd. Zo’n training kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van werkdruk en -stress, zeker wanneer dit gekoppeld is aan vervolginterventies. Denk daarbij aan het maken van individuele afspraken met je leidinggevende om beter om te gaan met je tijd, of aan het delen van ervaringen met een mentor of buddy. Voor het langetermijneffect is het belangrijk dat je denkt aan periodieke opvolging. Vul een afzonderlijke training aan met een actieplan of huiswerk. Vraag je leidinggevende, HRM- of P&O-afdeling naar de mogelijkheden binnen en buiten de organisatie.

Hier vind je alvast tips voor timemanagement

Training assertiviteit

Heb je problemen met het aangeven en bewaken van je grenzen en het opkomen voor jezelf, dan komt een assertiviteitcursus of -training heel goed van pas. Assertiviteit is een onderwerp waarvoor je ook vaak goed terecht kunt bij een bedrijfsmaatschappelijk werker of een psycholoog. Zie ook herstellen en ontspannen.

 Randvoorwaarden

Aan trainingen zijn kosten verbonden, maar beter leren omgaan met stress kan het ontstaan van medische klachten voorkomen. Vraag je leidinggevende naar de mogelijkheden.