Specifieke BHV-maatregelen per type maatlocatie

  Arbocatalogus
soort:
oplossing
onderwerp:
bhv
doelgroep:
werkgever + werknemer
aard:
genezen
invoeringstijd:
n.v.t.
rendement:
n.v.t.
bedrijfsgrootte:
grote + kleine bedrijven

Hieronder staan de specifieke maatregelen die nodig of gewenst zijn voor een goede en efficiënte BHV-organisatie. Lees ook de algemene maatregelen voor alle maatlocaties en de specifieke risico's en maatregelen. De hieronder beschreven maatregelen zijn ook samengevat in tabelvorm (klik op de afbeelding om te vergroten).

Bij de maatlocaties maken we een onderscheid tussen een kleine, middelgrote en grote vestiging. Daarnaast wordt ook het hoofdkantoor als aparte maatlocatie uitgewerkt. Kies altijd de maatlocatie die het beste aansluit bij de situatie. Een hoofdkantoor met weinig medewerkers kan dus ook gebruik maken van het advies voor kleine of middelgrote vestigingen.

Specifieke kenmerken voor de maatlocaties

Specifieke BHV-maatregelen

Iedere maatlocatie vraagt om specifieke maatregelen. Kijk in het overzicht hieronder welke maatregelen nodig zijn voor specifieke maatlocaties.

Specifieke risico's

Bepaalde locaties voor uitzendbureaus en bepaalde type uitzendbureaus brengen specifieke risico's met zich mee. Denk aan een vestiging bij een inlenend bedrijf, een vestiging in een verzamelgebouw, franchiseorganisaties of locaties met grote cursusruimtes.

Hier vind je een overzicht van deze specifieke risico's en maatregelen