Specialisatie invoeren

  Arbocatalogus
soort:
oplossing
onderwerp:
werkdruk
doelgroep:
werkgever
aard:
genezen
invoeringstijd:
jaar
rendement:
werkt niet altijd
bedrijfsgrootte:
grote bedrijven

Specialisatie is een manier om variatie in het werk te reduceren, en zo tegelijkertijd de kwaliteit van het werk te verhogen. Minder variatie betekent minder nieuwe situaties, wat kan bijdragen tot een lagere werkdruk. Vertrouwde situaties leiden tot minder spanning en vaak tot een hoger werktempo. In het werktempo liggen meteen de risico’s van specialisatie als instrument om de werkdruk te verlagen:

De kwaliteit van de dienstverlening kan toenemen.

  • De kans bestaat dat medewerkers sneller gaan werken en dat de logische neiging van de werkgever is om dan ook de normen te verhogen, waardoor de werkdruk niet afneemt.
  • Ondersteuning in tijden van piekbelasting of invallen bij afwezigheid wordt bemoeilijkt doordat de overdracht door de specialisatie wordt bemoeilijkt.

Desalniettemin is bij veel uitzendorganisaties specialisatie van intercedenten aanwezig. Vaak is dat tot tevredenheid, omdat de kwaliteit van de dienstverlening door specialisatie kan toenemen. Zolang je je bewust bent van het risico van het opvoeren van de werknormen, en een systeem hanteert voor een relatief makkelijke overdracht, is specialisatie zeker een optie.

 Randvoorwaarden

Specialisatie moet goed worden besproken en afgestemd met de medewerkers zodat onderbelasting en gebrek aan variatie vermeden worden.