Managementtraining agressie

  Arbocatalogus
soort:
oplossing
onderwerp:
agressie
doelgroep:
werkgever
aard:
voorkomen
invoeringstijd:
jaar
rendement:
positief
bedrijfsgrootte:
grote + kleine bedrijven

Trainingen kunnen je vaardigheden als leidinggevende vergroten om agressie op de werkvloer beter te managen. Je kunt verschillende vaardigheden leren.

Training in agressiemanagement

Een algemene agressiemanagementtraining is gericht op het voorkomen van agressie, het bespreekbaar maken en het verminderen van de gevolgen. Dit kan een aparte training zijn, maar het is ook mogelijk dat de training opgenomen is in de introductie of het opleidingstraject voor leidinggevenden. De training moet leiden tot kennis van alle preventieve en curatieve maatregelen en het op maat implementeren in de eigen organisatie of afdeling, als ook op het bespreekbaar maken van agressie binnen het team.

Training traumaopvang

Als je als leidinggevende een rol krijgt in het opvangen van je werknemers die te maken hebben gehad met agressie is een aanvullende korte training in traumaopvang zinvol. In een traumaopvangtraining leer je wat je wel en niet moet doen in dat situaties van directe opvang en nazorg en waarom.

 Tips 

  • Bekijk  Agressievrijwerk.nl voor meer informatie en selectie van agressietrainingsbureaus.
  • Voor dienstverleners met keurmerk: zoek bijvoorbeeld dienstverleners via OVAL of SBCA.

 Randvoorwaarden  

Trainingen kosten geld. Het is mogelijk dat je werkgever ze intern verzorgt of een externe inhuurt. Vraag je leidinggevende of HRM- of P&O-afdeling naar de mogelijkheden die de je werkgever kan bieden.