Herstellen en ontspannen

  Arbocatalogus
soort:
oplossing
onderwerp:
beeldschermwerk + werkdruk
doelgroep:
werknemer
aard:
genezen
invoeringstijd:
maand
rendement:
hoog
bedrijfsgrootte:
grote + kleine bedrijven

Stress gaat verder dan je werk. Andere vormen van stress, zoals relatiestress, posttraumatische stress en infostress – door de stortvloed aan informatie via de media – kunnen ook in je privéleven de kop opsteken. Wat de oorzaak van stress ook is: het is belangrijk om lichamelijk en geestelijk voldoende ontspannen te blijven. Dat is niet altijd makkelijk.


Stress uit zich meestal eerst op je ‘zwakke plekken’: de één krijgt hoofdpijn, de ander een hoge bloeddruk, weer een ander krijgt last van rsi/KANS: klachten aan arm, nek en schouders. Loop niet te lang door met klachten, want het risico bestaat dat ze chronisch worden. Hoe kun je ontstressen?


Dit kun je op het werk doen:
Dit kun je thuis doen:

 Tips 


  • Werkgevers zien steeds meer het belang van tijdig ontstressen. Daarom zijn er steeds meer organisaties die niet alleen beweging stimuleren, maar ook de mogelijkheid bieden om op het werk bijvoorbeeld aan meditatie of yoga te doen, vaak op kosten van de zaak.
  • Goede pauzesoftware: bijvoorbeeld Workpace.
  • Voor dienstverleners met keurmerk: zoek bijvoorbeeld dienstverleners via OVAL of SBCA.

 Randvoorwaarden


Aan het gebruik van pauzesoftware zijn kosten verbonden, maar het gebruik kan bijdragen aan ontspanning tijdens werk en het voorkomen van medische klachten. Vraag je leidinggevende naar de mogelijkheden.